Hvad er D-mærket?

It-sikkerhed er vigtigere end nogensinde, og D-mærket hjælper din virksomhed med at vise, at I tager ansvar. Her kan du læse om, hvordan D-mærket er med til at øge tillid, mens det skaber værdi for forretning.

Mand som forklarer

Et tegn på troværdighed og symbol på kvalitet

Det handler om at skabe et stærkt digitalt Danmark, og D-mærket repræsenterer ambitionen om at gøre netop det igennem it-sikkerhed i verdensklasse og dataanvendelse, der er ansvarlig og transparent.

Forbrugerne efterspørger troværdighed for at kunne have tillid, og virksomhederne et symbol, der viser kvalitet og kompetence – dét bidrager D-mærket med som den første mærkningsordning, der kombinerer både it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse i ét mærke.

Alle kan opleve brud på it-sikkerheden, og derfor er D-mærket selvfølgelig også relevant for alle typer af virksomheder uanset størrelse, sektor eller forudgående kendskab, og kriterierne baserer sig på anerkendte internationale standarder.

Alle skal også med, hvis vi skal lykkes med at skabe et stærkt digitalt Danmark, og det kræver en bred indsats. Derfor er det også nogle af Danmarks største brancheorganisationer, der står bag D-mærket. Læs mere om D-mærket her.

Mand ved computer

Forandring med forretningsfordele

Du kan få et overblik over, hvordan du kan starte din virksomheds proces med at blive D-mærket, ved at registrere din virksomhed her.

 1. Vis, at din virksomhed tager ansvar for sikker it og ansvarlig dataanvendelse for at øge tilliden til jeres brand.
 2. Demonstrér, at din virksomhed er en sikker og pålidelig partner med styr på paragraffer og procedurer
 3. Markér jer som en fremtidssikret virksomhed, der lever op til internationale standarder og brug det som en konkurrencefordel.
 4. Tal til den voksende gruppe af forbrugere, der aktivt stiller krav om it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse til de virksomheder, de vælger at bruge.

Compliance – nemt og effektfuldt med D-mærket

Læs mere om, hvordan D-mærket kan hjælpe din virksomhed med at leve op til både nationale og internationale standarder - og hvordan det hjælper med at skabe værdi.

 • Billede af computer

  NIS2

  Overhold NIS2-krav med D-mærket, som er designet til at styrke din IT-sikkerhed og modstandsdygtighed.

 • Billede af mand foran skærm

  Fødevarer

  Styrk din fødevarevirksomheds sikkerhed med D-mærket og beskyt kritiske data effektivt.

 • Billede af medarbejder i fødevarevirksomhed

  Artikler

  Få indsigt i aktuelle emner gennem artikler skrevet af vores eksperter og bliv inspireret til dit arbejde med D-mærket.

Spørgsmål og svar

 • Hvorfor er it-sikkerhed vigtigt for mig som almindelig virksomhed?

  Den stigende digitalisering af hele samfundet betyder, at selv virksomheder, der ikke primært arbejder med digitale- og it-tjenester, er nødt til at øge deres it-sikkerhed. Det er vigtigt både for at kunne beskytte sin virksomhed mod hackerangreb, men i lige så høj grad på grund af nye love som NIS2, der stiller skærpede krav til en lang række samfundsvigtige virksomheder og sektorer. Du kan læse mere om NIS2 her

 • Hvordan er D-mærket relevant for mig som virksomhed?

  D-mærket er baseret på internationalt anerkendte standarder og hjælper dig med at tydeliggøre din virksomhed som ansvarlig aktør indenfor it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse.D-mærket hjælper dig med at blive rustet til at stå bedre imod hackerangreb såvel som med at sikre, at din virksomhed lever op til gældende lovkrav, som f.eks. NIS2.

 • Hvor kan jeg få ekstern hjælp?

  Du kan få rådgivning af din brancheorganisation, hvis du er medlem af Dansk Erhverv, Dansk Industri eller SMVdanmark. Derudover kan alle virksomheder booke et gratis opstartsmøde med én af D-mærketsauditors, der kan hjælpe dig med at komme i gang.