Virksomhedsgrupper

Uanset størrelse og sektor sikrer vi, at D-mærkets kriterier tilpasses din virksomheds specifikke risici og kompleksitet. Lær mere om vores virksomhedsgrupper og din vej til D-mærket.

D-mærket er relevant for alle typer af virksomheder

D-mærket er relevant for alle typer virksomheder, men antallet af kriterier, din virksomhed skal opfylde, tilpasses individuelt. Når du påbegynder D-mærkets selvevaluering, bliver du som et af de første skridt inddelt i en virksomhedsgruppe, der bestemmer, hvor mange kriterier din virksomhed skal leve op til. På denne måde behøver en mindre virksomhed, som for eksempel en låsesmed, ikke at opfylde lige så mange kriterier som en stor it-virksomhed. D-mærket har følgende virksomhedsgrupper, der afspejler de risici og den kompleksitet, som virksomhederne står overfor.

 • Gruppe I

  Lille virksomhed med få ansatte (1 til 9) eller enkeltmandsvirksomhed med mindre omsætning (op til 7,9 millioner), f.eks. håndværker, rådgiver, programør eller lignende.

  Virksomhed der er en Gruppe I (i forhold til antal ansatte og omsætning), men behandler særlige kategorier af personoplysninger (fx helbredsoplysninger, race, sexualitet), tilhører gruppe II.

  Mindre virksomhed der er en Gruppe I (i forhold til antal ansatte og omsætning), men er leverandør af software eller it-tjenester, tilhører Gruppe III.

 • Gruppe II

  Mindre virksomhed der typisk har tocifret antal ansatte (10 til 49) samt en to til trecifret millionomsætning (8 til 155,9 millioner). Denne virksomhedstype kan opbevare eller behandle særlige kategorier af personoplysninger, f.eks. lægepraksis, tømrervirksomhed eller mindre it-firmaer.

  Virksomhed der er en Gruppe I (i forhold til antal ansatte og omsætning), men behandler særlige kategorier af personoplysninger (fx helbredsoplysninger, race, seksualitet), tilhører gruppe II.

  Mindre virksomhed, der er en Gruppe II (i forhold til antal ansatte og omsætning), men er leverandør af software eller it-tjenester, tilhører Gruppe III.

 • Gruppe III

  Mellemstor virksomhed med mange ansatte (50 til 249) og trecifret millionomsætning (156 til 313 millioner). Denne virksomhedstype vil altid behandle personoplysninger, f.eks. mindre pensionsselskaber, produktionsvirksomheder eller lign.

  Mindre virksomhed der er en Gruppe I eller II (i forhold til antal ansatte og omsætning), men er leverandør af software eller it-tjenester, tilhører Gruppe III.

 • Gruppe IV

  Stor virksomhed med trecifret millionomsætning (313 millioner og op) samt mange ansatte (250+). Behandler typisk store mængder almindelige og følsomme personoplysninger, f.eks. børsnoterede virksomheder.

Tag kontrollen over din it-sikkerhed i dag

Vil du vide mere om D-mærket?

Kontakt os, hvis du ønsker at vide mere om D-mærkets kriterier, virksomhedsgrupper, processer eller lignende. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål. Med D-mærket kan din virksomhed demonstrere digital ansvarlighed, som ikke alene styrker jeres forretningsværdi og øger trygheden for jeres forbrugere og klienter, men også bidrager til at skabe et stærkere digitalt Danmark.

Kriterier

Antallet af kriterier, din virksomhed skal opfylde for at opnå D-mærket, tilpasses individuelt til din virksomhed. Når du starter processen med D-mærket, vil du som et af de første skridt blive inddelt i en virksomhedsgruppe, der angiver de specifikke kriterier, din virksomhed skal leve op til.